ILMOITTAUTUMINEN PÄIVÄKERHOIHIN 2019 -2020:
11.5. – 9.6.2019 tästä linkistä

Mikä päiväkerho?

PÄIVÄKERHOT ovat seurakunnan tarjoamaa ilmaista varhaiskasvatusta 3-5-vuotialle lapsille 1-2 kertaa viikossa. Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys ja toiminta on kirkon kasteopetukseen perustuvaa kristillistä kasvatusta. Päiväkerho tarjoaa lapselle turvallisen paikan olla ja leikkiä. Kerhoissa musisoidaan, leikitään, liikutaan, askarrellaan ja vietetään satuhetkiä. Ruokarukous ja kerhoeväiden syönti ovat myös tärkeä osa toimintaa.

Mitä päiväkerho tarjoaa?

Ystäviä. Päiväkerho on turvallinen paikka lapselle kasvaa yhdessä toisten lasten kanssa. Kerhoryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ovat lapselle tärkeitä, ja lapsi saa kokea osallisuutta ja iloa. Kerhossa myös opitaan tärkeitä taitoja mm. jakamista, hyviä tapoja ja toisten huomiointia.

Hiljaisuutta. Kynttilän syttyessä hiljennytään hetkeksi yhdessä. Lapsen hengellisyys on ihmettelyä, ihailua, tutkimista ja leikkimistä – kokonaisvaltaista elämistä yhteydessä Jumalaan. Lapsi saa kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua kirkkovuoden tapahtumiin. Päiväkerhotoiminta tukee lapsen kokomaisvaltaista kehitystä, vanhempien kotikasvatusta ja kotien kristillistä kasvatusta.

Yhteistyötä. Päiväkerhon tehtävänä on kulkea vanhempien rinnalla tukien ja rohkaisten vanhemmuuden ja kasvatuksen moninaisissa kysymyksissä. Kasvatuskumppanuus on lastenohjaajan ja vanhemman välistä luottamusta ja kunnioitusta.

Ammatillisuutta.  Päiväkerhoissa työskentelevät koulutetut varhaiskasvatuksen lastenohjaajat, ja työskentelyn lähtökohtina ovat suunnitelmallisuus, lasta sekä perhettä osallistava pedagoginen työskentelytapa.

Päiväkerhojen toimipaikat: Pattijoen seurakuntatalo, Ollinsaaren seurakuntakoti, Saloisten seurakuntakoti,

Vihannin seurakuntatalo ja Alpuan koulu, Ruukin sekä Paavolan seurakuntatalo, Siikajoen pappila ja Revonlahti.

Kerhoryhmä muodostetaan mikäli päiväkerhoon ilmoittautuneita ja kerhonsa aloittavia lapsia on riittävästi.

Lisätietoja lasten- ja perheiden toiminnasta antaa vs. lapsityönohjaaja Merja Tuomaala p. 040 6710 657 tai merja.tuomaala@evl.fi