Diakonia-lähetyspiirit Vihannissa, kahvittelua, arvontaa, sukkien kutomista, ohjelmaa, ystävien tapaamista, mukavaa yhdessäoloa

Diakonia –lähetyspiirejä on ollut Vihannissa jo 1970-luvun alussa Samuel Strömmerin aikana.
Seurakunnalliset kylätoimikunnat on perustettu Vihannin kahdeksalle kyläkunnalle 1979 muistelee  diakoniatyöntekijä Raija Kankaala. Diakonia –lähetyspiirit eri kylillä korvasivat aikanaan kylillä pidetyt kinkerit.
Kylätoimikunnat toimivat tänä päivänä vaihtelevasti, toiset ovat toiminnallisempia kuin toiset.

Sivukylillä kylätoimikunnasta osallistutaan oman kylän väen syntymäpäiväkäynneille ja viedään jotakin kättä pitempää. Dl – piirien tuotosta jää puolet oman kylän käyttöön ja näillä varoilla kylät hankkivat syntymäpäiväsankareille viemiset.
”Tällaisia kylätoimikuntia ja dl – piirejä ei oikeastaan ole enää monessakaan srk:ssa. Minä koen ne erittäin hyvänä ja arvokkaana tukena työssä ja saattavatpa kollegat joskus ilmaista kateellisuutensa meidän hyvää systeemiä kohtaan. Kaikki myyntitalkoojututkin pystytään järjestämään pääasiassa kylätoimikuntien väen turvin.
Kylätoimikuntien väki on kuin tuntosarvet kylillään ja tuovat terveisiä työntekijälle mahdollisista avuntarvitsijoista,  iloitsee Raija.

Kuusirati-Ohinmaa

Kuvassa Kuusirati-Ohinmaan diakonia-lähetyspiiri Kylätalossa

Alpua

Kuvassa Alpuan diakonia-lähetyspiiri Meijerin pirtissä

Kuvat Asko Rautakoski