Rippikoulu

Rippikoulu on kristillistä kasvatustoimintaa, joka liittyy kaikkiin seurakunnan työmuotoihin. Sen tehtävänä on auttaa nuorta uskomaan Jeesukseen omana Vapahtajanaan ja jäsentämään tämä usko omaan elämänkokemukseensa.

RAAHEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT VUONNA 2019

(Valmiit rippikouluryhmät 2019, Raahen seurakunnan järjestämä rippikoulu)

Ensi vuoden aikana 15 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret voivat käydä rippikoulun vuonna 2019. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Nuorisotyönohjaajat käyvät kouluissa kertomassa rippikoulusta ja siihen ilmoittautumisesta. Leiririppikoulujen (ryhmät A, B ja 1-7 ja erärippikouluryhmä) osallistumismaksu on 65€ (sis. täyshoito, opiskelumateriaali, kuljetukset, vakuutus). Huomioi, että ryhmässä A tarvitaan voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilökortti. Päiväkoulun maksu on 40€ (sis. ruokailut, opiskelumateriaalin ja vakuutuksen) Maksuista voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä Raahen seurakunnan taloustoimistoon.

Ilmoittautumisaikana (pe 28.9. klo 18 – ti 2.10 klo 23.59.) osoitteesta http://www.raahenseurakunta.fi/toiminta/rippikoulu/ilmoittautuminen/ voi avata sähköisen ilmoittautumislomakkeen. Täytä lomake rauhassa. Tässä ei ole nopeudella eikä ilmoittautumisjärjestyksellä merkitystä!

Ryhmät A ja B ovat tarkoitettu ensisijaisesti Siikajoen ja Vihannin alueella asuville ja 1-7 Pattijoen, Raahen ja Saloisten alueella asuville. Erä- ja päivärippikouluryhmät ovat tarkoitettu kaikille.

Valitse neljä ryhmää jotka sopivat sinulle. Jos olet jo saanut ystävältäsi kaverikoodin, niin syötä se pyydettyyn kenttään oman ilmoittautumisen yhteydessä. Jos et ole saanut koodia, niin saat sen ilmoittautumisen jälkeen näytölle avautuvaan ikkunaan, ja voit sitten antaa sen enintään kahdelle kaverillesi, joiden kanssa haluaisit samalle leirille. Kun kaverisi syöttävät ilmoittautumisen alussa kaverikoodisi, ohjelma valitsee hänelle automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin sinulla.

Jokaiselle taataan rippikoulupaikka, mutta ei välttämättä halutussa ryhmässä. Päiväkouluryhmä ei ole leirimuotoinen, vaan tarkoittaa sitä, että rippikoulu käydään arkipäivisin Pattijoen pappilassa klo 9-16 välillä.

Viron leirillä majoitutaan Raahen seurakunnan ystävyysseurakunnissa ja tutustutaan niiden toimintaan.

Eräpainotteinen rippikoulu toteutetaan viime vuoden tapaan Kuusamossa Karhun-kierroksen maisemissa. Lajeina patikointi, maastopyöräily ja melonta. Majoittuminen reitillä tapahtuu vaellusteltoissa, ruokahuolto pienryhmissä. Opetuksellisesti sisällöt käydään läpi vuorovaikutteisesti keskustellen eli jutellen. Vaellusryhmällä on keväällä yksi ennakkoviikonloppu myöhemmin sovittavassa paikassa. Lähde mukaan erilaiseen rippikouluseikkailuun! – Paikkoja rajoitetusti. Jokainen perusterve nuori pärjää tällä reissulla, joten älä arkaile.

Lopullinen ryhmäjako ilmoitetaan viimeistään viikolla 41. Hyvin perustellusta syystä voit sen jälkeen hakea vaihtoa toiseen ryhmään. Täytä silloin ilmoittautumissivulta löytyvä sähköinen muutoksenhakulomake. Siirtomahdollisuudet ovat rajalliset. Mahdolliset lyhyet poissaolot perusjaksolta tulee ilmoittaa kuukautta ennen perusjakson alkua, kyseisen ryhmän vastaavalle työntekijälle.

RIPPIKOULUN KÄYMINEN MUUALLA

Mikäli käyt rippikoulun muualla kuin Raahen seurakunnassa, käy täyttämässä ”Käyn rippikoulun muualla” -lomake osoitteesta http://www.raahenseurakunta.fi/toiminta/rippikoulu/ilmoittautuminen/ ma 28.9. klo 18 – to 8.11. -välisenä aikana.

Infotilaisuus muualla rippikoulun käyville ja heidän vanhemmilleen, järjestetään Pattijoen, Raahen ja Saloisten alueella asuville to 15.11. klo 18 Raahen seurakuntakodilla (iso sali). Ruukin, Siikajoen ja Vihannin alueella asuville infot järjestetään yhdessä muiden rippikoululaisten kanssa. Alkuinfo 16.1. klo 18, Vihannin seurakuntakoti (Vihannin alue) ja Ruukin seurakuntatalo (Ruukki-Paavola alue), 23.1. klo 18, Revonlahden kirkko (Siikajoki-Revonlahti alue).

RIPPIKOULU KEHITYSVAMMAISILLE NUORILLE

Mikäli osallistujia tulee riittävästi, muodostetaan rippikouluryhmä kehitysvammaisille nuorille. Tiedustelut diakonissa Niina Pöyhtäriltä p. 040 6710 622.

Lisätietoja Marko Visuri, p. 040-6710 637, marko.visuri@evl.fi ja www.raahenseurakunta/toiminta/rippikoulu

Ryhmäkohtaiset tiedustelut:

A ja B, Samuel Koivunen, 040 6710 705

B ja Erä Tatu Karvonen, 040 6710 716

1 ja 4, Janne Kippola, 040 6710 627

2 ja 5, Petri Kolehmainen, 040 6710 656

3 ja 6, Terho Paananen, 040 6710 674

7 ja päiväryhmä, Olli Vaittinen, 040 6710 632

sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

Rippikouluryhmät 2019 ( Tarkemmat tiedot )

A Viro 9.-17.6.

B Rönnynranta (Kuusamo) 24.-30.6.

1. Suviranta (Alajärvi) 2.-8.3.

2. Joutenlampi (Kajaani) 2.-8.3.

3. Rönnynranta (Kuusamo) 2.-8.6.

4. Loma-Vietonen (Ylitornio) 10.-15.6.

5. Hongisto (Toholampi) 24.-29.6.

6. Hongisto (Toholampi) 11.-17.7.

7. Luurinmutka (Utajärvi) 22.-28.7.

Erärippikoulu (Kuusamo) 30.-4.8.

Päivärippikoulu (Pattijoki) 24.6.-5.7. (arkipäivisin)