Kasteen jälkeen

Kun Jeesus antoi kastekäskyn, hän kehotti myös opettamaan kastetulle kristillistä uskoa. Lapsen kristillisestä kasvatuksesta vastaavat vanhemmat, kummit ja seurakunta yhdessä. Heidän tärkein tehtävänsä on lapsen puolesta rukoileminen. Kristilliseen kasvatukseen voi kuulua esimerkiksi iltarukouksen opettaminen, kirkossa käyminen tai hengellisten lastenkirjojen tutkiminen yhdessä. Vanhemmille tärkeät arvot, kuten anteeksipyytäminen ja -antaminen, luovat vakaata pohjaa lapsen elämälle. Perhe voi myös vaalia pieniä tai suurempia perinteitä kristillisten juhlien, kuten joulun ja pääsiäisen yhteydessä.

Seurakunta perheen tukena
Seurakunta tukee vanhempia kasvattajan tehtävässään. Kastepapin puoleen voi kääntyä myös lapsen kasvaessa.
Seurakunta tarjoaa pienille lapsille ja perheille kerhotoimintaa ja hieman isommille lisäksi retkiä ja leirejä.