Kesätöihin kotikaupunkiin

KESÄTÖIHIN KOTIKAUPUNKIIN

Maria Hyväri

___________________________________________________________________

Matias Leskinen ja Tatu Karvonen työskentelevät kesän Raahen seurakunnan nuorisotyössä.

Raahe on molemmille tuttu kaupunki – kotipaikkakunta. Opiskelut ovat vieneet muualle, mutta kesäksi on mieluista palata kotikonnuille.

• Mukava tulla kesäksi tänne, toteaa Tatu
  • Olen ollut aiemminkin kesätöissä seurakunnalla, joten työkuviot ovat enimmäkseen tutut. Raahen seurakunta on hyvä paikka olla kesätöissä. Kesällä suurin osa kavereista on Raahessa, heitä on mukava tavata, Matias täydentää.

Molempien kesäpestit ovat noin parin kuukauden mittaisia. Työnkuvat vaihtelevat hieman.

• Tehtäviini kuuluu rippileiri, varhaisnuorten leiri ja jonkin verran nuorten toimintaa, kertoo Ylivieskassa yhteisöpedagogiksi opiskeleva Tatu.

Matias opiskelee Itä-Suomen yliopistossa teologiaa, joten nuorisotyön lisäksi hän on kesäkuussa mukana muutamassa jumalanpalveluksessa saarnaamassa tai liturgina.

• On tärkeää kartuttaa työkokemusta nuorisotyön lisäksi myös jumalanpalveluksissa.

Molemmat kokevat rippileirin merkityksellisenä jaksona nuoren elämässä. Työntekijän näkökulmasta tärkeintä on jokaisen nuoren kohtaaminen ja kuunteleminen henkilökohtaisesti.

• Rippileiriryhmät ovat aina erilaisia. Odotan innolla minkälainen leiri on tulossa, vaikka takana on jo useampia leirejä sekä isosena että kesätyöntekijänä. Toiveena on, että mahdollisimman moni nuori löytäisi seurakunnan nuorten iltoihin rippileirien jälkeen, Matias sanoo.
  • Ja toivottavasti mahdollisimman monelle jää rippikoulusta hyviä ajatuksia ja muistoja, Tatu täydentää.
  • Seurakunnallinen työ siintää tulevaisuudessa molempien suunnitelmissa.
  • Olen mukana kirkon nuorisotyössä, koska koen sen olevan tärkeää ja pidän siitä, Tatu arvioi.
  • Tavoitteena on toimia kirkon työntekijänä opiskelujen jälkeen. Kesätyöt tarjoavat mahdollisuuden hankkia kokemusta seurakunnan eri toimialoilta, Matias sanoo.

Leirejä, raamiksia ja nuorten tapaamista. Niistä koostuu Matias Leskisen kesätyö Raahen seurakunnassa