Pienin on suurin

lokakuu 7, 2016

Lapsi- ja perhetyön syksy on päässyt täyteen touhuun. 15 lastenohjaajalla on iloinen työ; heillä on iso joukko pieniä kavereita. Päiväkerholaisia on enemmän kuin viime talvena. Päiväkerhoja on joka viikko 30: Vihannissa, Alpuassa, Paavolassa, Ruukissa, Siikajoella, Revonlahdella, Pattijoella ja Ollinsaaressa. Saloisten kerhot ovat vielä remonttia paossa Pattijoen varhaisnuorten tiloissa. Raahen kerhopaikka on myös kiinni ja odottelee remonttia. Onneksi välimatkat seuraavalle seurakuntakodille ovat kaupungissa lyhyet.

Revonlahdella ja Paavolassa lastenohjaajat ovat mukana koululaisten kaakaokerhossa. Perhekerhot kokoavat alle kouluikäisiä lapsia vanhempineen tai hoitajineen joka viikko 9 seurakuntakodille. Ollinsaaressa on lisäksi ekavauvakerho, monen tuoreen äidin viikon kohokohta. Ruukissa on tavallisen perhekerhon lisäksi kansainvälinen perhekerho. Turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat on huomioitu myös siten, että kerran kuussa järjestetään kansainvälinen perhemessu ja sunnuntailounas Ruukin seurakuntatalolla. Muualta muuttaneet ovat luonnollisesti tervetulleita kaikkeen seurakunnan toimintaan.
Juuri nyt lastenohjaajat valmistelevat lasten synttärijuhlia. Perhejumalanpalveluksia on useimpina sunnuntaina jossakin kirkossa. Täksi sunnuntaiksi lastenohjaajat ovat valmistelleet jotain mukavaa Raahen kirkon perhejumalanpalvelukseen.
Pyhäkoulut olivat hiipumassa, mutta muutaman innokkaan äidin ansiosta ne hengittävät jälleen. Raahen seurakuntakodilla on pyhäkoulu Raamattuluentojen aikana, jotta isien ja äitien on helpompi päästä kuuntelemaan asioita kristinuskon ytimestä. Kannattaa tulla! Laituri-ilta on koko perheen yhteinen ilta kerran kuussa ja myös sen yhteydessä on pyhäkoulu. Saloisissa on sakastipyhäkoulu jumalanpalveluksen aikana kaksi kertaa syksyllä. Myös Ruukin puolessa pyhäkoulua on viritelty viime talvena.
Lasten kanssa kannattaa tulla myös kirkkoon. Kaikissa kirkoissamme on lapsille Pyhäpasseja. Passiin voi kerätä tarroja kirkosta ja pyhäkoulusta. Kun tarroja on viisi, saa valita lahjakirjan. Nyt voi kerätä myös kirjasarjaa. Raahen kirkon takaosassa on piirustuspöytä. Kirkkojen takaosasta voi ottaa mukaansa penkkiin leluja ja puuhaa. Unelmamme on edelleen se, että sunnuntain jumalanpalvelus olisi kaikenikäisten yhteinen juhla, jossa tavattaisiin tutut ja saataisiin voimaa arkeen. Jotain on tehty, mutta paljon on tehtävää. Täytetään joku päivä vielä kirkot aivan niin kuin ne täyttyvät tänään Afrikassa? Omassa kotikirkossani tästä näkyi jo kovasti viitteitä Mikkelinpäivänä.
Lapsella on oikeus pyhään. Lapsi nauttii pyhän kokemisesta. ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä”, sanoi rakas Vapahtajamme. Hän on suurin lasten ystävä, joka käski aikuisten tulla lasten kaltaisiksi. Saamme luottaa, uskoa, turvautua suurempaan. Me isotkin. Tavataan seurakunnan touhuissa!
Siunattua syksyä jokaiseen kotiin!
Tyyne Louhimaa / Lapsi- ja perhetyönohjaaja

perhekerho-vihanti-syksy-2016