Hyvää syntymäpäivää!

tammikuu 8, 2018

Alkavan vuoden aikana Raahen seurakunnassa muistetaan 70-vuotiaita ja sitä vanhempia

On tullut toiveita yhteisistä syntymäpäiväjuhlista, kertoo diakonissa Heli Luoma.

Niinpä yhteisten juhlien käytäntö jatkuu eri puolilla seurakuntaa. Raahen, Saloisten ja Pattijoen alueella järjestetään syksyllä juhla 70-vuotiaille ja yhteinen juhla 75 ja 80 vuotta täyttäville. Siikajoen alueella järjestetään 70 ja 75 vuotta täyttäville yksi yhteinen juhla kevään aikana. Vihannissa 70 ja 75 vuotta täyttävien yhteinen juhla on syksyllä.

Juhliin kutsutaan päivänsankari puolison tai saattajan kanssa. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa. Juhla jatkuu ruokailulla, musiikki- ja puhe-esityksillä seurakuntakodilla.

Raahen alueella seurakunta vie syntymäpäivätervehdyksen kotiin 85-vuotiaille, 90 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Siikajoella ja Vihannissa kodeissa vieraillaan myös 80 vuotta täyttävien luona. Vierailuista sovitaan aina puhelimessa etukäteen.

• Pappi tai diakoni käy viemässä tervehdyksen. Vihannissa myös kanttori käy syntymäpäivätervehdyskäynneillä, Heli Luoma kertoo.

Heli Luoma rohkaisee ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon, mikäli syntymäpäiväsoittoa ei jostakin syystä kuulu.

• Ja jos syntymäpäivien aikaan on esimerkiksi isommat juhlat, kannattaa mainita myös niistä, jos haluaa seurakunnan tervehdyksen juhlaan.

Syntymäpäivävierailu on pysähtyminen päivänsankarin elämäntarinan äärelle, kuulumisten vaihtoa ja ehkäpä myös yhteistä laulamista. Samalla voidaan kutsua kerhoihin ja tilaisuuksiin, seurakuntayhteyteen.

Päivänsankarin ei tarvitse varautua vierailuun esimerkiksi tarjoiluin.

• Arvokas kohtaaminen näissä tilanteissa on tärkeää, kun saa käydä toisen yksityisellä alueella, kotona, muistamassa, Heli Luoma sanoo.

Maria Hyväri