Yhteisvastuukeräys on kirkon joka vuotinen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräys alkaa sunnuntaina 3.2. ja jatkuu aktiivisimmallaan huhtikuun loppuun asti. Tänä vuonna keräyksellä tuetaan lasten ja nuorten opiskelumahdollisuuksia Suomessa ja katastrofialueilla.

Eikö koulutus ole Suomessa ilmaista?
Kyllä, mutta koulutarvikkeet maksavat. Toisen asteen kouluista lukiossa opiskeluvälineet ja -materiaalit maksavat yhteensä reilut 2000 euroa. Monissa ammattiin valmistavissa oppilaitoksissa opiskelijoiden on tehtävä hankintoja, jotka ovat arvoltaan satoja euroa.
Suomessa köyhyys on ollut kasvussa. Vuoden 1994 tilanteeseen verrattuna pienituloisten perheiden määrä on kolminkertaistunut. Niissä on noin 120 000 lasta. Rahanpuute vaikeuttaa valintoja. Siksi moni nuori joutuu valitsemaan opiskelualan taloudellisin perustein.

Katastrofialueilla lapset ja nuoret haluavat käydä koulua
Kehitysmaissakin on kouluja, mutta katastrofit tai konfliktit monesti keskeyttävät koulunkäynnin.Yhteisvastuuvaroin tuetaan tänä vuonna erityisesti tällaisissa vaikeissa oloissa koulunsa keskeyttäneiden paluuta takaisin kouluun. Heille jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja.

Tuotto jää myös Raahen seurakuntaan nuorten hyväksi
Yhteisvastuun keräystuotosta ulkomaille menee 60% ja 40% jää Suomeen. Tästä kotimaahan jäävästä osuudesta 20 % menee Kirkon Diakoniarahastolle ja 20% jää oman seurakunnan diakoniatyölle.
Raahen seurakuntaan jäävä osuus, 20% keräystuotosta, käytetään oman alueen toisen asteen opiskelijoiden tukemiseen. Tuotolla pyritään tukemaan opiskelukustannuksissa. Näitä ovat esimerkiksi kirjat, bussiliput, yo-kirjoitusmaksut, kurssimaksut ja muut opiskelutarvikkeet.

Suorat tilinumerot

• Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Tilille lahjoittaessasi muista käyttää Raahen seurakunnan viitenumeroa: 303545
Näin varmistat sen, että lahjoituksestasi osa jää paikallisten nuorten hyväksi.

Kimmo Heinilä