Jokaisella on myös oikeus olla haavoittuva ja tarvita lähimmäisyyttä ja tukea, sanoo Raahen seurakunnan perheneuvoja-diakonissa Heli Luoma

Kirkon perheneuvontaa on Raahen seurakunnassa saanut nyt kolmenkymmen vuoden ajan.

Perheneuvoja-diakonissa Heli Luoma kertoo, että Raahen perheasiain neuvottelukeskuksessa annettu palvelu on osa kirkon sielunhoidollista ja diakonista työtä.

• Perheneuvonnassa tuetaan perheitä ja pariskuntia keskusteluavun ja terapian menetelmiä käyttäen, Luoma valottaa toiminta-ajatusta ja kertoo, miten perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijällä on myös Aluehallintoviraston myöntämä lupa perheasioiden sovitteluun.

Luoman mukaan asiakkaat ohjautuvat perheneuvontaan omasta aloitteestaan tai palveluohjauksella

• Mahdollisuuksien mukaan tehdään ennaltaehkäisevää työtä.

Perheneuvonnan merkitystä pohdittaessa Heli Luoma lähtee siitä, miten isosta asiasta perhesuhteissa on kyse

• Lähi-ihmissuhteet vaikuttavat yksilön ja perheiden hyvinvointiin aina seuraaviin sukupolviin saakka.

Tältä pohjalta perheneuvonnassa vahvistetaan ja tuetaan pariskuntien kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaamalla ihmisiä sielunhoidollisen ja terapeuttisen keskustelun avulla.

• Perheneuvonta on ehdottoman luottamuksellista ja asiakkaille maksutonta palvelua, Luoma tähdentää.

Perheiden hyvinvoinnin kysymykset sopivat Luoman mielestä erittäin hyvin seurakunnan ja kirkon tehtäviin.

• Kirkon perheneuvonnan arvoja ovat usko, toivo ja rakkaus. Jeesuksen kehotusten mukaisesti ihmisellä on vastuu olla lähimmäisenä ja auttajana toiselle, Luoma painottaa.

Perheneuvoja Heli Luoman mukaan perheneuvonta voi olla pariskunnille mahdollisuus hyvin monenlaisissa tilanteissa.

• Saattaa olla parisuhteen tai perheen vuorovaikutukseen, vanhemmuuteen tai kasvatukseen liittyviä ongelmia tai muu elämän kriisitilanne, Luoma pohtii ja haluaa näin pitää kynnyksen perheneuvontaan saapumiseen matalana.
  • Raahen seurakunnan tarjoamaan perheneuvontaan asiakkaat voivat tulla Raahen, Siikalatvan ja Pyhäjoen seurakuntien alueelta. Raahen seurakunnalla on Pyhäjoen ja Siikalatvan seurakunnan kanssa ostopalvelusopimus perheneuvonnasta, Heli Luoma kertoo.

Ajanvarausajat perheneuvontaan ovat maanantaina ja tiistaina klo 14-15 ja keskiviikkona klo 11-12 p. 040 6710 641.  Perheneuvontaan järjestyy tarvittaessa aika tapaamiselle joustavasti myös virka-ajan ulkopuolella.