KONSERTTI
pe 12.4. klo 18 Raahen kirkossa

Olli Pyylampi

Ohjelmassa on saksalaisen romantiikan ajan urkumusiikin helmiä mm. Franz Liszt, Max Reger ja Julius Reubke.
Konsertin pääteoksena on Reubken upea Urkusonaatti, joka on sävelletty Psalmin 94 tekstiin.

Olli Pyylampi opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon opettajanaan Olli Porthan ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006. Pyylampi on opiskellut urkujensoittoa myös Amsterdamin konservatoriossa Pieter van Dijkin johdolla. Näiden opintojen päätteeksi hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan useilla koti- ja ulkomaisilla mestarikursseilla.

Pyylampi voitti toisen palkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2005. Hän on esiintynyt solistina laajalti eri puolella Suomea sekä Ruotsissa, Keski-Euroopassa ja Venäjällä. Hän on myös tehnyt yhteistyötä kamarimuusikkona ja säestäjänä useiden kuorojen, instrumentalistien ja laulajien kanssa.

Olli Pyylampi työskentelee Helsingin Kallion seurakunnan urkurina. Lisäksi hän toimii urkumusiikin tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Viime vuosina hän on myös työskennellyt asiantuntijana ja valvojana useissa urkujenrakennusprojekteissa. Tällä hetkellä Pyylampi viimeistelee lisäksi tohtoriopintojaan Sibelius-Akatemian taiteilija-koulutuksessa.
Konsertin teokset sopivat erittäin hyvin juuri Raahen kirkon hienoille uruille,  ja siksi hänen tutkintonsa on nimenomaan Raahessa