Harri Joensuu aloittaa Raahen seurakunnan uutena kirkkoherrana joulukuun alussa.
Raahen seurakunnan kirkkoherranvaalit saivat raahelaiset ja siikajokiset runsain joukoin äänestämään. Äänestysprosentti oli 26,8, ja hyväksyttyjä ääniä annettiin kaikkiaan 4 669. Kirkkoherraksi valittu kappalainen Harri Joensuu sai 3 336 ääntä ja toisella vaalisijalla ollut pastori Olli Lohi 1 333 ääntä.
Harri Joensuu, hetki on kulunut vaalituloksen ratkeamisesta, mitä ajatuksia vaalitulos nyt herättää sinussa?
-Ihmettelyä edelleen siitä, että äänestysprosentti kirkkoherranvaaleissa ja oma äänimääräni olivat hyvin suuret. Olen ymmärtänyt, että seurakunta on ollut keskeinen puheenaihe raahelaisissa ja siikajokisissa kodeissa, työpaikoilla ja kaikkialla siellä, missä ihmisiä liikkuu. Minulle on vaalien jälkeen sanottu, että seurakunnan pitäisi osata hyödyntää tätä positiivista virettä. Miten, sitä meidän pitäisi nyt pohtia. Minulle voisi tästä asiasta lähettää ideoita ja ajatuksia.
 Mitä uutta opit kirkkoherranvaalista?
-Nämä olivat ensimmäiset vaalini. Kirkkoherranvaaliin liittyvä esillä oleminen hieman yllätti. Kansanvaalissa on hyviä puolia: sen kautta seurakunta on saanut paljon julkisuutta, seurakunta on tullut lähemmäksi seurakuntalaisia ja valittava kirkkoherra hyvän pohjan aloittaa virassaan seurakunnan paimenena.
Mitä kenties uutta vaaliprosessi kertoi sinulle seurakunnastamme?
-Olen kuullut monien seurakuntalaisten ajatuksia seurakuntamme kipukohdista, haasteista sekä myös hyvistä asioista, joita seurakunta tekee. Toivottavasti tunnen nyt paremmin seurakuntaamme.
Mitä haluat sanoa vaaleissa toista ehdokasta äänestäneille?
-Vaalit on nyt käyty. Toisiaan kunnioittaen kirkon uskon ja tunnustuksen pohjalta haluamme rakentaa seurakuntaa ja meitä kaikkia kutsutaan yhteiseen työhön.
 Milloin otat kirkkoherranviran vastaan?
-Tehtävää alan hoitaa joulukuun alusta. Milloin virkaan asettaminen tapahtuu, sitä en tiedä. On mukava, että saa rauhassa valmistautua tehtävään. Toivoisin, että minua muistettaisiin rukouksissa.