KIRKKOLAULUA JA JOULUISTA MUSIIKKIA

Kirkkolauluyhtye KAANON Ukrainasta

ke 22.11. klo 18.00 Raahen kirkossa

Vapaa pääsy, ohjelma 10 e

KIRKKOLAULUYHTYE KAANON (TŠERKASSY, UKRAINA)

1990-luvun alussa seitsemän eri kuoroissa pitkään laulanutta lahjakasta miestä Keski-Ukrainasta kiinnostui ortodoksisesta lauluperinteestä, joka oli tuolloin lähes tuntematonta nuoressa itsenäisessä tasavallassa. Perehdyttyään huolellisesti kirkkolauluun Kaanon-lauluryhmä halusi ryhtyä sen sanansaattajaksi ja tehdä itselleen tärkeistä, rauhoittavista ja säestyksettä esitettävistä melodioista tuttuja yhä useammille. Tätä työtä Kaanon tekee yhä.

Neliäänisesti laulava kirkkolauluyhtye Kaanon tuo Suomeen jo kuudetta kertaa vaikuttavan ohjelmiston: mukana on sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että erilaisia joululauluja ja pääsiäisen ajan lauluja. Ohjelmisto on aiemmissa konserteissa mukana olleille tuttu tyyliltään mutta kuitenkin uusi ja varta vasten suomalaisille kuulijoille rakennettu. Monen laulunystävän toive kuulla Kaanonia uudelleenkin täyttyy. Marras- joulukuussa 2017 Kaanon esittelee uuden jouluisen ohjelman, joka koostuu adventin ja joulun ajan lauluista.

Ryhmä on laulanut paljon yhdessä, ja sen voi kuulla – äänet soivat saumattomasti ja puhtaasti yhteen ja tuovat loistavasti esiin musiikin arvon sekä perinteen iän ja voiman. Seitsemän miehen laulussa on voimaa, mutta ei siitä herkkyyskään puutu!