Raahelaislähtöiselle nuorelle parille, Ella ja Janne Henrikssonille seurakunnan tarjoama hengellinen kasvurauha ja vastuunkantamiseen kannustava ilmapiiri ovat antaneet parhaat lähtökohdat lähetystyöhön. Pariskunta ajattelee edessä olevaa kesäpäivävierailua kotikaupunkiinsa liikuttuneena.

Lähetysyhdistys Kylväjän uudet lähetit Ella ja Janne Henriksson lensivät Oulusta ensimmäiselle työkaudelle Mongoliaan helmikuun puolivälissä. Välilaskuja matkalle sisältyi kolme: Helsingissä, Turkin Istanbulissa ja Kirgisian Bishkekissä.

Työkentällä, Mongolian pääkaupungissa Ulaanbaatarissa asuu kolmannes maan väestöstä, noin miljoona asukasta. Muun muassa runsaista ilmansaasteista kärsivässä kaupungissa muita ongelmia ovat harmaa talous ja jyrkät elintasoerot.

”Kohtaamme kaupungilla liikkuessamme äärimmäistä köyhyyttä ja toisaalta äärimmäistä rikkautta. Saman kadun yhdellä puolella voi olla lasipalatsi, ja toisella puolella perinteinen jurtta-asumus”, Janne kuvailee. ”Kaduilla näkee pullojen kerääjiä, jotka saavat aivan minimaalisia rahoja. Lämpöputkien alla on näkynyt kodittomien yöpymispaikkoja. Täällä on oikeasti kaikkea saatavilla, mutta monet eivät voi mennä kauppaan ostamaan ruokaa. Mongolin vuosieläke voi olla vain 80 euroa”, Janne kertoo.

Jannen tehtäviksi on suunniteltu nuorisotyön kehittäminen Sain medee -seurakunnassa, sekä englanninkielen opetus. Halukkaita ’English clubin’ perustajia on jo ilmaantunut, esimerkiksi automatkalla FLOM Sports Clubin lentopallokerhoon. ”Opiskelijapojat olivat valmiita kokoontumaan vaikka heti. Kirkkoherrakin on jo kysellyt”, Janne naurahtaa, mutta toteaa, että nyt on syytä keskittyä täysipainoisesti kielikouluun, jotta varsinaiset työtehtävät lähtevät aikanaan hyvin liikkeelle. Tässä vaiheessa on aika tutustua ihmisiin ja havainnoida ympäristöä.

Ellalle musiikki on ollut osa elämää jo pienestä lähtien, joten hän ryhtyi opiskelemaan musiikkikasvatusta Oulun yliopistossa. Mukaan on tarttunut myös historianopettajan pätevyys. Hänen tulevat tehtävänsä Sain medee -seurakunnassa painottuvat musiikkityön kehittämiseen.

”Raahe on yksi mahdollinen nimikkoseurakunta Oulun OPKOn ja Rovaniemen seurakunnan lisäksi. Huikeaa olla heidän kanssaan kesäpäivillä. Useilla raahelaisilla papeilla ja nuorisotyönohjaajilla on ollut vaikutusta meidän elämän alkutaipaleella”, Janne sanoo. ”Raahessa olemme saaneet kasvaa ja juurtua kristityn alkutaipaleen. Raahen seurakuntatyö on ollut sellaisella tasolla, ettei olisi voinut enempää toivoa”, pariskunta vakuuttaa. He myös kokevat saaneensa kotiseurakunnastaan monenlaisia valmiuksia lähetystyöhön.

Henrikssonit siunataan lähetystyöntekijöiksi suunnitelman mukaan kesäpäivillä Raahessa 16.-18.6.2017. Lähetyksen kesäpäivien tämänvuotinen teema on Syvemmälle. Tapahtuman ohjelma ja muita julkaisuja on luettavissa http://kesapaivat.blogspot.fi. Vapaaehtoisten talkoolaisten ilmoittautuminen juhlille on käynnissä. Ilmoittautua voit virastoaikaan Raahen kirkkoherranvirastoon joko soittamalla tai käymällä paikan päällä. Myös talkoolaisten netti-ilmoittautuminen on mahdollista osoitteessa www.raahenseurakunta.fi

teksti Niko Seppä, Henri Oksanen