Tavallisen taivaallista   -VAPPUTAPAHTUMA
ke 1.5.2019 klo 16.00 Raahesalissa

Ohjelmassa mm. puheita, musiikkia, yhteislaulua…

Puhujina Petri Nuotio, Pertti Räty ja Joel Reinaru

SEURAKUNTIEN YHTEINEN VAPPUTAPAHTUMA, JONKA TEEMANA ON
TAVALLISEN TAIVAALLISTA”

Saamme Raaheen vieraaksemme kolme miestä, jotka ovat kukin kulkeneet oman polkunsa kristittyinä ja olleet omalta paikaltaan mukana Jumalan valtakunnan yhteisessä työssä. Tapahtuman nimi juontuu siitä kokemuksesta, että Jumala on läsnä niin juhlassa kuin arjen harmaudessa, Pertti Räty kertoo. Räty on pastori ja toimii vapaakirkon toimintakeskus Kiponniemen johtajana.

Petri Nuotiokin on toiminut aikaisemmin pastorina. Nykyisin hän työskentelee Marttyyrien ääni -järjestössä, jonka asialla hän tekee vuosittain noin sata seurakuntavierailua yli seurakuntarajojen. Nuotio on myös muusikko ja esittää tilaisuuksissa rakastettuja hengellisiä lauluja.

Tapahtuman kolmas vieras on virolainen Joel Reinaru, joka tunnetaan useista Suomessakin vierailleista gospel-yhtyeistä kuten Crux, Flammo ja Reinaru vennad. Joel on Raahen evankelis-luterilaisen seurakunnan nimikkolähetti ja vastaa vaimonsa Signen kanssa Viron lähetyskeskuksen lapsi- ja nuorisotyöstä sekä toimii kristillisen Plussmeedian päätoimittajana.

Miesten elämään ovat kuuluneet taivaalliset tähtihetket Jumalan seurassa, mutta myös kuoleman läheisyys. Petri Nuotion elämästä monet vuodet kuluivat vakavan sydänsairauden kourissa, kunnes hän sai lopulta uuden sydämen. Pahimmassa vaiheessa hänen sydämensä käynnistettiin uudelleen 25 kertaa samana päivänä.

Räty puolestaan on käynyt läpi muun muassa aivoinfarktin. Miehet ovat vuoron perään käyneet antamassa toisilleen viimeisen ehtoollisen, mutta selvinneet takaisin elämään. Kaiken keskellä he ovat kuitenkin kokeneet rauhaa ja levollisuutta. He ovat tukeneet toisiaan ja rukoilleet yhdessä. Elämän arvot sekä ystävyys on näin punnittu. Huumorimiehinä he osaavat laskea kokemuksistaan jo leikkiä.

Pertti Räty on työskennellyt aikaisemmin myös jengien ja huumenuorten keskuudessa. Hän on kohdannut myös henkirikosten ja itsemurhan tehneiden omaisten hätää ja tuskaa. Miehellä on itselläänkin kokemusta rakkaiden menettämisestä. Jokaista ihmistä jossakin elämänvaiheessa eri tavoin kohtaavat vaikeudet eivät ole katkeroittaneet kumpaakaan miestä, vaan ne ovat koituneet vahvuudeksi ihmissuhdetyössä.

Joel Reinaru on tehnyt työhistoriansa Viron kirkon parissa. Omaksi kutsumuksekseen hän kokeen nuorisotyön ja odottaa herätystä alkavaksi Virossa. Hän pitää tärkeänä, että niin nuoret, kuin kuka tahansa voisi löytää oman konkreettisen paikkansa Jumalan valtakunnan työssä.

Kolehti Kiinan Raamattulähetykselle
Järjestäjinä Raahen Seurakunta, Raahen Helluntaiseurakunta, Raahen Vapaaseurakunta