reformaatioTeemu Kakkurin kirjoitus 4.9.2016 Raahelainen:

Ensi vuosi on kaksinkertainen juhlavuosi. Euroopan historian ehkä merkittävin käännekohta oli Saksassa 1500-luvulla alkanut uskonpuhdistus, joka nykyään tunnetaan nimityksellä reformaatio. Toinen juhlinnan aihe on Suomen
itsenäisyyden satavuotisuus. Molemmat juhlavuodet näkyvät myös kirkon toiminnassa ja Raahen seurakunnassa.

Reformaation juhlavuosi aloitetaan jo varkain tämän vuoden puolella. Syyskuussapäivä käynnistyvät Roomalaiskirjeen luennot Raahen seurakuntakodilla. Luentoja on kerran kuussa, joka kuukauden toisen sunnuntain iltana. Miksi juuri Roomalaiskirje uskonpuhdistuksen merkeissä? Kappalainen Harri Joensuu vastaa.Roomalaiskirje on ”vaarallinen” kirje. Vuonna 1511 Martti Luther määrättiin Wittenbergin yliopiston raamatunselitysopin professoriksi. Valmistellessaan luentoja Roomalaiskirjeestä hän koki niin sanotun tornikokemuksen – kristillisen uskon todellinen ydin avautui hänelle: Jumala ei olekaan pelottava tuomari, vaan rakastava Isä, joka pelastaa ihmiset armosta Jeesuksen Kristuksen kautta. Pelastusta ei siis voikaan ansaita tekemällä erilaisia tekoja, vaan se saadaan lahjaksi. Kaikki ihmiset ovat Jumalan edessä samalla viivalla. Lokakuussa 1517 hän kirjoitti teesinsä, jotka mullistivat maailmanhistorian.

Raahen seurakunnan luentosarjassa käydään Raamatun ehkä tärkein kirja läpi luku luvulta ja näin saadaan luotua silmäys kristinuskon ydinasioihin. Luennoitsijoina toimivat kappalainen Harri Joensuu sekä seurakuntapastorit Teemu Kakkuri ja Markus Tuukkanen. Luennot alkavat kahvitarjoilulla ja lapsiperheitä on muistettu järjestämällä lapsille pyhäkoulu. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskusteluun aiheesta. Saman aiheen parissa ollaan myös Siikajoella ja Vihannissa. Luentosarjalla on myös oma facebook-sivu, jossa voi käydä keskustelua ja seurata tiedotteita.

roomalaiskirje

Jatkuvat v. 2017 syksyllä

Luennon alussa iltakahvit/-tee klo 17.45
Lapsille pyhäkoulu