Raamattuluentosarja ensimmäisestä
KORINTTOLAISKIRJEESTÄ

Raahen seurakunnassa järjestetty uskonpuhdistuksen juhlavuoden urakka luennoida Roomalaiskirje läpi on tullut maaliin. Luennot ovat koonneet isohkon joukon kaupunkilaisia kerran kuukaudessa sunnuntaisin. Nyt on päätetty jatkaa uudesta aiheesta, Ensimmäisestä korinttilaiskirjeestä. Se on hätkähdyttävän ajankohtainen, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin antiikin ajan kreikkalaiseen suurkaupunkiin. Oma aikamme poikkeaa yllättävän vähän siitä aikakaudesta, jolloin kristinusko vasta alkoi levitä eri puolille Välimeren kulttuuripiiriä.
Kirjeessä ja sen luennoilla käsitellään aiheita, jotka koskettavat kaikkia. Miten tulisi suhtautua kristittyjen erimielisyyksiin, millainen on hyvä jumalanpalvelus, miten rakkaus ja avioliitto onnistuvat? Osa teemoista koskee uskoa ja elämää, kuten kysymykset ylösnousemuksesta ja ehtoollisesta. Kirjeestä löytyy myös vihkipuheista tunnettu rakkauden ylistys. Mikä onkaan sen tausta ja sisältö? Luennoilla saa tehdä kysymyksiä ja kommentoida. Pääkohdat ja taustakuvat heijastetaan valkokankaalle power point-esityksinä.
Luennoitsijoina toimivat Raahen seurakunnan papit Harri Joensuu, Teemu Kakkuri ja Markus Tuukkanen.  Luennoilla on kahvitarjoilu sekä järjestetty lastenhoito. Luennot kestävät tunnin. Kahvitarjoilu alkaa jo viisitoista vaille. Samat luennot pidetään kuukausittain myös Siikajoen pappilassa sekä Vihannin seurakuntatalolla.

Esite aiheesta löytyy tästä 1. Korinttolaiskirjeen luennot

”ETTÄ HE OLISIVAT YHTÄ”, luvut 1-4 Kiistojen keskellä:
Su 11.3. Harri Joensuu luennoi
Su 22.4. Teemu Kakkuri luennoi

Aloitetaan klo 17.45 kahvitarjoilulla.

Luento kestää tunnin.

Mahdollisuuskysymyksiin ja keskusteluun.

Lastenhoito järjestetty.

”IHMISEN EI OLE HYVÄ OLLA YKSIN”, luvut 5-7 Seksi, avioliitto ja synti
Su 13.5. Teemu Kakkuri
Su 3.6. Markus Tuukkanen

”TEHKÄÄ SE MINUN MUISTOKSENI” , luvut 8-11 Vapaus ja jumalanpalvelus
Su 15.7. Markus Tuukkanen
Su 12.8. Teemu Kakkuri

”MUTTA SUURIN NIISTÄ ON RAKKAUS”, luvut 12-14 Rakkaus ja armolahjat
Su 9.9. Harri Joensuu
Su 14.10. Harri Joensuu

”KOLMANTENA PÄIVÄNÄ KUOLLEISTA”, luku 15
Su 11.11. Markus Tuukkanen
Su 9.12. Teemu Kakkuri, huom. aloitus klo 16.00 (kahvitus 15.45)/ luentosarjan päätös.

Luentosarja myös Siikajoella ja Vihannissa:

SIIKAJOEN PAPPILASSA, alkaen ke 14.3.2018 klo 18, Harri Joensuu; ”ETTÄ HE OLISIVAT YHTÄ”, luvut 1-4 Kiistojen keskellä
Seuraavat luennot Siikajoella:
Ke 18.4. klo 18, luennoi Harri Joensuu; jatkoa edelliseen luentoon.
Ke 16.5. klo 18, aiheena ”IHMISEN EI OLE HYVÄ OLLA YKSIN”, luvut 5-7 Seksi, avioliitto ja synti, Kimmo Heinilä  luennoi
Kesällä taukoa.
Ke 17.10. klo 18,luennoi Harri Joensuu, aiheena luvut 12-14 ”MUTTA SUURIN NIISTÄ ON RAKKAUS” 1. osa.

VIHANNIN SEURAKUNTATALOLLA, alkaen to 22.3. klo 18, Harri Joensuu; ”ETTÄ HE OLISIVAT YHTÄ”, luvut 1-4 Kiistojen keskellä
Seuraavat luennot Vihannissa :
To 19.4. klo 18, luennoi Teemu Kakkuri; jatkoa edelliseen luentoon.
To 10.5. klo 14, huom. klo-aika, aiheena ”IHMISEN EI OLE HYVÄ OLLA YKSIN”, luvut 5-7 Seksi, avioliitto ja synti, Teemu Kakkuri luennoi
Kesällä taukoa. Jatkuu syksyllä.
To 11.10. klo 18, luennoi Teemu Kakkuri, aiheena luvut 8-11 VAPAUS JA JUMALANPALVELUS
To 13.12. klo 18, luennoi Teemu Kakkuri, aiheena luvut 14-15 / luentosarjan päätös.